Vårdval Stockholm fungerar!

 

Den varma söndagen vid månadsskiftet maj-juni var jag inbjuden till ett litet pool-party. Tillsammans med vännerna badade vi och hade jättetrevligt i det härliga sommarvädret, men jag råkade ut för ett litet problem. Det knäppte till och jag fick ett lock för ena örat, och jag kunde ”höra” att det fanns vatten där det normalt inte skall finnas.

Mitt öra började värka, och dagen efter hade jag fortfarande lock för örat, huvudvärk och det susade konstant. Klockan 13:58 ringde jag till vårdcentralen där den automatiska telefonsvararen bad mig knappa in mitt telefonnr. Knappt hann jag lägga på så ringde telefonen någon minut senare. Det var distriktssköterskan. Efter några minuters kostnadsfri rådgivning kom vi överens om att jag skulle komma till mottagningen. Klockan 14:25 satt jag i undersökningsrummet på Storvretens vårdcentral.

Fantastiskt!

Vårdval Stockholm fungerar, och det fungerar bra. Äntligen är det slut med knäppa telefontider och köer. Vården skall finnas tillgänglig när man behöver den, och Vårdval Stockholm gör det möjligt! Tilläggas kan att Storvretens vårdcentral bedrivs i privat regi och besöket kostade endast 70 kronor.

PS! Jag var tillbaka på jobbet innan klockan hade hunnit slå 15.

Jimmy Baker
Kretsordförande och bitr. gruppledare (m)