S+V+MP ratar rapport om hedersproblematik

Föreningen Varken Hora Eller Kuvad (VHEK) har gjort en kartläggning av förekomsten av diskriminering och förtryck i hederns namn bland 1100 ungdomar och 50 tals föräldrar.

I rapporten, som heter ”ELVAHUNDRA”, behandlar en hel del saker såsom äktenskap, begränsning av val av partner, homosexualitet, sex före äktenskapet, kontroll av privatliv och mycket mer. I undersökningen ingår även ungdomar som bor i Botkyrka kommun.

VHEK har försökt uppmärksamma Botkyrka kommun och den styrande majoritetens S+V+MP politiker och under en tid försökt få till ett samtal samt överlämna rapporten. Den styrande majoriteten svarar med tystnad, svarar inte i telefon och svarar inte på mail.

Med anledning av detta väljer vi Moderater i Botkyrka att ställa ett antal frågor till Socialnämndens ordförande Mats Einarsson (V) samt för att få upp dessa viktiga frågor på bordet.

Rapporten ELVAHUNDRA finner du här

Interpellationen kan du ladda ned här