Kommunala tjänstemän går Socialdemokraternas ärenden

Moderaterna i Botkyrka blir bestörta av att se att kommunala tjänstemän ger sig in i en partipolitisk debatt i lokala medier, som i Mitt i Botkyrka 29/6-2010.

Självklart får alla kommunens invånare ha åsikter om enskilda insändare i lokaltidningen. Men är det verkligen lämpligt att kommunen står som avsändare på en insändare, där uppgifter från poliser och fältassistenter avfärdas som bl.a. ”valpropaganda”, ”förnedring”, ”rena lögner” och ”smutskastning”?

I valrörelsen 2006 revs Moderaternas valaffischer i Fittja ner av personal som arbetar på Ungdomens Hus. Dock fick övriga partiers affischer förbli orörda. Händelsen polisanmäldes och rubricerades som ett demokratibrott.

Vi anser inte att kommunens personal ska delta i den politiska debatten, riva ner affischer och gå Socialdemokraternas ärenden mot Moderaterna.

Vad tycker du?