”Grattis” på alla hjärtans dag!

ALLA HJÄRTANS DAG ÄR INTE SÅ HJÄRTLIG FÖR ALLA…!

Klicka här för att ladda ned flyern!

Det första de allra flesta tänker på när man nämner alla hjärtans dag, är kanske en bukett röda rosor, choklad, tårta, en romantisk middag med levande ljus eller kanske t.o.m. ett romantiskt frieri.

För många medborgare är det här, tyvärr, så långt ifrån verkligheten som man kan komma.

Många, mestadels kvinnor och barn, upplever en helt annan vardag. Hos dem kantas denna dag, liksom många andra av årets dagar, av slag och sparkar mot huvud och kropp.

Rädsla och osäkerhet av vad som ska hända innanför hemmets fyra väggar.

Regeringen har gjort en särskild satsning i statsbudgeten till stöd för arbetet mot våld mot kvinnor

Här i Botkyrka finns olika stödorganisationer där du, eller en bekant som befinner sig i en liknande situation, kan söka hjälp.

Exempel på organisationer där man kan få hjälp om man blivit, eller riskerar att bli, utsatt för våld:

BRIS: 116 111 (för barn)

BRIS: 0771 – 50 50 50 (för vuxna)

Rädda barnen: 020 – 786 786

Kvinnojouren Regnbågen: 020 – 33 33 88