Fler än 12 000 Moderater i Botkyrka

Stort tack till alla som röstade på Nya moderaterna.

Totalt har över 12 000 personer i Botkyrka valt att rösta på oss i valet till Sveriges Riksdag. Det innebär att 30,2% av alla väljare valde den moderata valsedeln och bidrog därmed till att behålla Fredrik Reinfeldt som Sveriges statsminister och Anders Borg som finansminister. Det finns fler moderater i Botkyrka än i Danderyd!

Det är det bästa resultatet någonsin. Tillsammans har vi skrivit historia.

I kommunen så har kommundelningsfrågan varit en stor fråga i framförallt Tullinge. Det lokala Tullingepartiet fann stöd hos drygt 45% av Tullingeborna och blir därmed kommunens 3:e största parti, näst efter Socialdemokraterna och Nya moderaterna. Moderaterna erhöll 13 mandat i kommunfullmäktige enl. det preliminära valnattsresultatet. Slutgiltigt valresultat presenteras av valmyndigheten senare under veckan.

Länk till valnattsresultatet: klicka här