Ändra inriktning för Ungdomens Hus

Botkyrka kommun driver sedan flera år en kommunal verskamhet kallad Ungdomens Hus i Fittja. Från moderat håll har vi varit tydliga med att vår prioritering, när det gäller denna typ av verksamhet, är ungdomar under 19 år.

Från socialtjänstens personal som jobbar med ungdomar på fältet har vi fått signaler om att en del av buset i Norra Botkyrka har Ungdomens Hus som sin bas. Från polisen får vi både signaler och uttalande i medier som uttrycker samma sak.

Vinterns oroligheter i Norra Botkyrka med ett flertal skottlossningar kulminerade med en skjutning inne på Ungdomens Hus, där flera personer skadades. Åtskilligt fler har efter händelsen fått psykiska besvär. Polisstyrelsen i Stockholms län, Kristina Alvendal (M) har tydligt markerat i media att Botkyrka kommun måste ta tag i problemen och se över verksamheten och det som händer i anslutning till fritidsgården och Jimmy Baker, lokal M-företrädare har gjort uttalanden både till lokalpress och TV4, Sveriges Radio mfl.

Moderaterna i Botkyrka anser att kommunen måste se över Ungdomens Hus verksamhet. Vi föreslår att verksamheten stängs ned i dess nuvarande form, att en nystart görs där Ungdomens Hus blir en mötesplats där ungdomar upp till 19 år kan träffas för att träffas, umgås, läsa läxor, titta på film mm.

Länk till Kristina Alvendals blogginlägg: klicka här

Länk till Jimmy Bakers blogginlägg: klicka här

Pressklipp:

Södra Sidan 5 juni sid2
Mitt i Botkyrka 1 juni sid2
Mitt i Botkyrka 1 juni sid6
Mitt i Botkyrka 1 juni sid10
City 31 maj sid3
Södra Sidan 22 maj sid2
Newsmill 29 april webben
DN 11 februari webben
Newsmill 21 januari webben
DN 19 januari webben1
DN 19 januari webben2
DN 18 januari webben
DN 17 januari webben
Verklighetens botkyrka januari: klicka här