ABF – skandalen väcker frågor om ansvar

Under åren 2020–2021 har Botkyrka kommun betalat ut knappt 18 miljoner kronor till ABF Botkyrka-Salem för att bedriva fritidsverksamhet – trots att inget formellt avtal mellan parterna har existerat.

Turerna har varit många sedan kommunen stängde ABF:s fritidsgårdar efter en rapport pekat ut graverande brister kring säkerheten för barnen och kring ABF:s anställningsförfaranden. Efter det är det fullt ordkrig i media mellan den S-ledda majoriteten och den S-ledda ABF-styrelsen.

”Det jag tycker är särskilt märkligt är att han har fortsatt att betala ut det här trots att det inte har funnits ett avtal. Han har högsta ansvaret, och därför undrar jag hur Socialdemokraterna kan ha fortsatt förtroende för honom i rollen som ordförande för kultur- och fritidsnämnden?”

– Stina Lundgren (M).

Läs mer här!